Zasebnost podatkov

Zasebnost podatkov

 

Varstvo osebnih podatkov

Zaradi spremenjenega Zakona o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku leta 2013 vas obveščamo, da za izboljšanje uporabniških izkušenj uporabljamo piškotke. Z uporabo naše spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani v skladu s pogoji iz tega dokumenta.


O piškotkih

Piškotek je majhna datoteka, ki prosi za dovoljenje, da se namesti na vašem trdem disku računalnika. Ko se strinjate z uporabo, se doda datoteka piškotka, ki pomaga analizirati spletni promet in omogoča zbiranje podatkov o vašem obisku določeno stran na spletni strani. Piškotki omogočajo spletnim aplikacijam, da se odzovejo na vas kot posameznika. Spletne aplikacije lahko izvedejo svoje operacije glede na vaše potrebe, kaj vam je všeč in česa ne marate z zbiranjem in hranjenjem, informacije o vašem obisku spletnega mesta.
Obstajata dve glavni vrsti piškotkov: "sejni" piškotki in "trajni" piškotki. Sejni piškotki se uporabljajo le v času, ko uporabniki uporabljajo spletno stran in se izbrišejo iz računalnika, ko zaprete brskalnik, medtem, ko trajni piškotki "preživijo" zapiranje brskalnika in ostanejo shranjeni na vašem računalniku, dokler jih sami ne izbrišete, ali do njihovega datuma izteka.

Piškotki nam pomagajo, da vam zagotovimo boljšo spletno stran, ker nam omogočajo spremljanje podatkov kot na primer čas obiska na določeni strani iz katerega lahko izluščimo katere strani se vam zdijo bolj ali manj koristne.

Piškotki ne vsebujejo nobene informacije, ki vas osebno identificirajo. Piškotek nam na noben način nam omogoča dostop do vašega računalnika ali kakršne koli informacije o vas.

Sami lahko izbirate ali sprejmete ali zavrnete piškotek. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko običajno te nastavitve svojega brskalnika spremenite, da bo zavrnil piškotke, če to želite. Ta izbira vam sicer velikokrat prinese okrnjeno izkušnjo spletne strani.


Piškotki na naši spletni strani


Na naši spletni strani uporabljamo trajne piškotke za povezave do socialnih storitev (Facebook, Twitter) in ostalih "delitvenih" ponudnikov in piškotke, ki vam vedno znova pomagajo do vaših najbolj priljubljenih vsebin na naši spletni strani.


Piškotki tretjih oseb


Nikoli nismo in nikoli ne bomo uporabljali piškotke tretjih oseb.

Google Analytics


Piškotke uporabljamo, ker nam pomagajo izboljšati uporabnost spletne strani in pa za namene trženja. Uporabljamo tudi piškotke za identifikacijo, strani, ki se uporabljajo. To nam pomaga analizirati podatke o spletni strani in njenem prometu, kar naše spletne strani uspešno prikroji za specifične potrebe strank. Pridobivanje teh podatkov je izključno za namene statistične analize nakar se podatki odstranijo iz sistema.

Za ta namen uporabljamo Google Analytics orodje. Google Analytics ustvari statistične in druge podatke o uporabi spletnih strani s pomočjo piškotkov, ki so shranjeni na računalniku uporabnikov. Pridobljene informacije, ki se nanašajo na našo spletno stran se uporablja za izdelavo poročila o uporabi spletne strani. Google bo shranil in uporabil te informacije. Googlov pravilnik o zasebnosti je na voljo na naslovu www.google.com/privacypolicy.html.

Če imate kakršna koli vprašanja ali dvome o vaši zasebnosti, nam pišite na: info@firax.si

V določenih primerih lahko od uporabnikov spletne strani www.firax.si zahtevamo osebne podatke, ki jih potrebujemo za normalno poslovanje. Primeri, ko potrebujemo osebne podatke, so kupovanje izdelkov v spletni trgovini na podlagi spletne registracije, sodelovanje v nagradni igri, obveščanje registriranih uporabnikov s promocijskimi gradivi in drugo. Vse osebne podatke varujemo v skladu z zakonom o varstvu potrošnika (Uradni list RS št. 59/99, 57/01), zato jih nikoli ne prodajamo, dajemo v najem, ali jih kakorkoli drugače posredujemo tretji osebi.